Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Πρόλογος




Κάποιοι στην Οτούλ πιστεύουν οτι τα καλά πράγματα στην ζωή έρχονται πάνω σε μία χελώνα.Τα κακά πράγματα αντίθετα έρχονται στην πλάτη ενός αλόγου.Έτσι πολλές φορές η ζωή  τα φέρνει έτσι ώστε το άλογο να πατήσει την χελώνα και να μην έρθουν ποτέ τα καλά νέα.Υπάρχει όμως η πιθανότητα το άλογο να στραμπουλήξει το πόδι του  και τελικά να τερματίσει η χελώνα.
Η πιο εξαίρετη και ενδιαφέρουσα πιθανότητα είναι ενω πατάει το άλογο την χελώνα,να γλυστρήσει και να σκοτωθεί μαζί με την χελώνα.Σε αυτήν την περίπτωση  δεν έρχονται νέα.

Ο Λόφ ο φρενήρης φιλόσοφος  είχε ισχυριστεί οτι  τα παραπάνω δεν είναι σωστά γιατί όπως γνωρίζουμε το άλογο δεν ξέρει τον δρόμο εαν  δεν δούλευε για το βασιλικό ταχυδρομείο.Ανεξάρτητα με το εαν τα γράμματα στο Λευκό Βασίλειο δεν παραδιδόντουσαν ποτέ,το θεώρημα του Λοφ οδήγησε σε μαζικές δολοφονίες ταχυδρόμων.Ο Λοφ εκτελέστηκε  για συκοφαντία του Βασιλικού ταχυδρομείου. Περιέργως το γράμμα  από τον Βασιλικό Εισαγγελέα για την εκτέλεση του Λοφ έφτασε στην ώρα του  μέσω μιας εκπαιδευμένης νυφίτσας.Ο Λοφ είχε κάνει λάθος στο είδος
.
Όταν είμαστε τυχεροί και δεν έχουμε νέα τότε πρέπει να βασιζόμαστε σε φήμες ή σε νέα που έχουν φτάσει σε άλλους.Οι αγρότες στην Κοιλάδα της Βιμ ενημερώνονται για τις τιμές των προϊόντων απο τους εμπόρους.Φυσικά οι έμποροι επέλεγαν να δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες στους αγρότες έτσι ώστε να αγοράζουν όσο πιο φτηνά μπορούσαν.Μικρά όμως λάθη μπορούν να οδηγήσουν σε τεράστιες καταστροφές όπως στην περίπτωση των μπλέ σκόρδων. Ένα μικρό λάθος στο χρώμα (του στύλ "Τα ποτά απο σκόρδο είναι πολύ της μόδας φέτος")  οδήγησε όλους τους αγρότες της Βιμ να καλλιεργήσουν τεράστιες ποσότητες απο μπλε σκόρδα.Τα μπλε σκόρδα σε αντίθεση με τα λευκά  έχουν μαγικές ιδιότητες.Οχι όμως  τις ευχάριστες μαγικές ιδιότητες αλλά απο τις ενοχλητικές,τις οι-γυναίκες-μεταμορφώνονται-σε τρόλλ. Άρα ουτε οι έμποροι φέρνουν καλά νέα.

Όταν ξεμείνουμε απο επιλογές τότε το καλύτερο μέρος να βρούμε καλές πληροφορίες είναι τα πανδοχεία.Εκεί οι πληροφορίες διαφέρουν ανάλογα με τους θαμώνες κάθε φορά.Μπορείς για παράδειγμα να μάθεις οτι η αλλεργία ενός δράκου στην γύρη οδήγησε στο κάψιμο ενός ολόκληρου χωριού οταν ο δράκος πήγε να πιάσει συζήτηση με τους χωρικούς και οι τελευταίοι του προσέφεραν σαν δώρο λουλούδια.Η πηγή κάθε όμως πληροφορίας στο πανδοχείο είναι ο πανδοχέας.

Η ιστορία λοιπόν ξεκινά με ενα πανδοχέα οχι τοσο συνηθισμένο που αποφάσισε να διαδώσει μια ιστορία για να  κρύψει ενα μικρό λογιστικό λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου